Főzni nem nagy ördöngösség. Persze ezt is, mint mindent, tanulni kell, azonban nem akkora tudomány, mint azt sokan gondolják. Szükség lesz azonban számtalan olyan konyhai eszközre, aminek nagy hasznát lehet venni az előkészületek és a folyamat során.
Mondjunk búcsút a félkész és a kész ételeknek és irány a konyha. Nem szükséges azonnal tésztát gyúrni és egy háromfogásos vacsorát készíteni a családnak, de egy finom szószos tészta, egy isteni zöldségleves minden esetben jó megoldás lehet.
Ebben a cikkben felsoroljuk azokat a konyhai eszközöket, amikre nagy szükség van a mindennapok során.
Lista azokról a dolgokról, amik nem maradhatnak ki a konyhából
Megpróbáljuk összeszedni az összes olyan kelléket, amelyeknek nagy hasznát lehet venni egyszerű ételek készítésénél és még helyet sem igazán igényelnek.
Lábos
Valljuk be, egy lábos nélkülözhetetlen, teljesen mindegy, hogy mit akarunk készíteni. Nem árt azonban legalább kettőt tartani belőle, még akkor is, ha kicsi a lakás. Nem összekeverendő a fazékkal, amely inkább magasabb, míg a lábos inkább szélesebb.
A literes kellékekben készülhetnek mártások, krémlevesek, esetleg rántás, míg a nagyobb edényekben lekvárt, töltött káposztát, esetleg tésztát lehet főzni. Nem árt továbbá egy olyan verzió, amiben kényelmesen elfér egy nagy adag húsleves vagy egy főzelék.
Fazék
Ahogy már említettük, a lábosnál magasabb, változó űrtartalommal rendelkező edény. Kiváló megoldás kocsonyához, húsleveshez, de jó, ha van belőle egy 10 literes változat is. Ehhez jöhet egy edényalátét gyűrű, aminek tetejére kirakhatjuk a meleg fazekat és sem a pult, sem az asztal nem sérül meg.
Serpenyő
2-3 darab serpenyő minden háztartásban kell. Bő olajban való sütéshez, bundás húsokhoz, tojáshoz, húsokhoz, valamint krumplihoz kiváló megoldás egy tapadásmentes serpenyő. Ez is lehet több méretben, így tényleg mindent könnyedén elkészíthetünk otthon.
Italokhoz
Ne feledkezzünk meg az italokról sem, hiszen mind limonádét, mind koktélokat, mind egyéb alkoholokat is fel szoktunk szolgálni. Egy limonádés kancsó, hozzá egy gyorshűtő és azonnal mehet is asztal közepére. A család és a vendégek addig tudnak fogyasztani, amíg az ebédet fel nem sikerül szolgálni.
Vágódeszka
Az előkészítéshez elengedhetetlen kellék egy masszív vágódeszka, amin húsokat, gyümölcsöket, zöldségeket szeletelhetünk. Praktikus megoldás nagyobb tésztagyúrások esetén. Az anyag kapcsán beszélhetünk műanyag és fa változatokról, utóbbi esetében azonban ne feledkezzünk meg az ápolásról és a higiéniáról.
Választhatunk kenyértartóval együtt lévő modellt is, ahol alul kenyeret és szószokat tárolhatunk, a tető pedig egy mutatós fa vágódeszka.
Kések
Az egyik legfontosabb konyhai eszköz a kés, amely esetében fontos, hogy mindig éles és az adott ételnek megfelelőt válasszunk. Létezik kenyérvágó, vajazó kés, de akad zöldség darabolásához tervezet, valamint hegyes és széles séfkés egyaránt. Nem árt továbbá egy hámozókés, sajtszeletelő kés, valamint egy élező, amelynek segítségével karban tudjuk tartani az eszközöket.
Hirdetés (X)