Gasztro

Az étkezések nélkülözhetetlen kiegészítői, a kések

kések

Nem kérdés, hogy az étkezésekhez szükség van-e a különböző kialakítású és méretű késekre, mert a válasz egyértelműen az, hogy igen. Nélkülük ugyanis nem tudnánk vágni, szeletelni, aprítani, az ételek elfogyasztása, illetve az alapanyagok előkészítése is problémás lenne.

Amikor tehát kiválasztjuk azokat az evőeszközöket, amiket a konyhában használni fogunk, akkor nem feledkezhetünk meg a késekről sem. És itt most nem csak a hagyományos konyhai késre gondolunk, ugyanis ezeknek a vágóeszközöknek több típusa is létezik.

Nincs okunk az aggodalomra, ha még nem tudjuk, honnan lenne érdemes beszerezni őket, a MÖBELIX konyhakés kínálata ugyanis a nap 24 órájában a rendelkezésünkre áll, hogy megtekintsük a választékot és kiválasszuk azokat a termékeket, amikre szükségünk van.

Zöldségvágó

Sokszor előfordul, hogy a tányérunkon nemcsak hús és köret kap helyet, hanem különböző zöldségek, gyümölcsök is. Ezek előkészítéséhez – például a hámozáshoz vagy a magozáshoz -, illetve felaprításához a klasszikus, evésre használt kések nem a legjobb választások.

Sokkal jobban járunk, ha egy speciális kialakítású zöldségvágót használunk, ami általában kisebb, laposabb pengével és rövidebb markolattal rendelkezik. Ennek köszönhetően sokkal stabilabban tudjuk a kezünkben fogni és a megfelelő szögben, irányban mozgatni.

Kenyérvágó

Ha olyan étel kerül a tányérunkba, mint amilyen például a pörkölt vagy a lencsefőzelék, akkor meglehet, eszünk hozzá egy kis kenyeret is, ami egyébként a különböző szendvicsek alapjául is szolgál.

A kenyér szeleteléséhez érdemes beszerezni egy kenyérvágót, az ugyanis fogazott pengével rendelkezik, ráadásul nagyobb méretű, mint egy sima konyhai kés, így könnyen tudunk vágni vele.

Sajtvágó

Ha hidegtálat vagy szendvicseket készítünk, akkor természetesen nem feledkezhetünk meg a sajtokról sem. Sokan magukban, ínyencségként is előszeretettel fogyasztják őket és legfeljebb egy kis gyümölccsel vagy borral kombinálják.

Ilyenkor remek szolgálatot tesz a sajtvágó, ami a zöldségvágóhoz hasonlóan kisebb, illetve rövidebb pengéjű, de fogazott kialakítással rendelkezik és a penge végén kétfogú villában végződik. Ez a kialakítás tökéletes ahhoz, hogy a különböző keménységű sajtokat is megfelelően fel tudjuk szelni, a sajtszeleteket pedig könnyen fel tudjuk emelni a tányérunkról.

Szakácskés

Ha szívesen sütünk-főzünk, akkor a konyhánkból egy masszív, sokoldalúan használható szakácskés sem hiányozhat. Ezt többek között húsok felszeleteléséhez, zöldségaprításhoz és egyéb konyhai műveletek elvégzéséhez is remekül használhatjuk.

Ezek tehát a legfontosabb késtípusok, amikre szükségünk lehet, ha otthonosan szeretnénk mozogni a konyhánkban és a szeletelést, aprítást, vágást mindenféle étel, élelmiszer esetében kényelmesen szeretnénk megoldani.

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: